Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Start

Welkom op de website van de Vereniging voor Latijnse Liturgie

 

Wilt u meer weten over hoe de liturgie op waardige en eerbiedige wijze gevierd kan en mag worden en in welke kerken u nog Latijnse missen kunt bezoeken? Dan treft u op deze website alle relevante informatie aan! Ook nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze webwinkel, alwaar u interessante uitgaven kunt bestellen over liturgie of het gregoriaans. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier op deze website. 
 

Hier vindt u het Mededelingenbulletin van de afdeling Groningen van de
Vereniging voor Latijnse Liturgie

 
 

Bulletin 

 

Het bulletin van de Vereniging voor Latijnse Liturgie verschijnt 3x per jaar en krijgt U als lid gratis toegestuurd. Het bulletin bevat een aantal interessante artikelen die veelal toegespitst zijn op het jaargetijde en de daarmee samenhangende feestdagen, alsmede korte nieuwsberichten, een liturgische kalender, ingezonden artikelen, boekbesprekingen, etc. Klik hier om U aan te melden als lid.

 
 
 
​WJD-reis naar Krakau

De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert in de zomer van 2016 een bijzondere reis naar de Wereldjongerendagen in Krakau. De reis richt zich op katholieke jonge mensen (16-40 jaar) die de Latijnse liturgie in de gewone en de buitengewone vorm waarderen of deze beter willen leren kennen.

 
 
​Foto's ledendag 2016

Tijdens de ledendag in Breda op zaterdag 11 juni 2016 heeft fotograaf Wim Koopman foto's gemaakt. Een selectie is te zien op deze site.

 
 
​Schenken

De Vereniging voor Latijnse Liturgie maakt zich sterk voor het behoud van de Latijnse liturgie. Zij doet dit omdat Latijn de universele taal van de Kerk is en vanwege de grote culturele waarde ervan. Maar ook omdat de Latijnse liturgie een eigen spiritualiteit heeft die gelovigen inspireert en hun geloofsleven versterkt. Vindt u dit ook belangrijk? Steun de Vereniging dan middels een periodieke gift.

 
 
​ANBI-status

M.i.v. 1 januari 2014 zijn instellingen verplicht om bepaalde gegevens op het internet openbaar te maken voor behoud of verkrijging van de ANBI-status. Klik op de link hieronder voor de betreffende informatie van de Vereniging voor Latijnse Liturgie.

 
 
​Foto's dag voor de Latijnse Liturgie 2015

Tijdens de dag voor de Latijnse Liturgie op 17 oktober 2015 zijn foto's gemaakt. Een reportage is te zien op deze site.